Important Days
Important Days

Plan voor belangrijke dagen

Denk eraan dat goede en slechte tijden stress kunnen veroorzaken. Vakanties en andere belangrijke dagen in uw leven kunnen ook stress veroorzaken. Als u snel een koortslip krijgt door stress, is het belangrijk om te plannen voor belangrijke dagen.

Uitrusten.  Door veranderingen kunt u soms niet slapen, maar dit moet u proberen te voorkomen. Uw lichaam heeft die zeven tot acht uur slaap nodig om uw mentale en fysieke gezondheid te herstellen en te behouden en dit kan uw beste verdediging zijn tegen een koortslip. Dus zorg ervoor dat een goede nachtrust de prioriteit heeft.

Vers eten. Voedsel staat in het middelpunt van de meeste vakanties en feestjes, maar het is belangrijk om te overwegen hoeveel en wat u eet. Probeer verwerkt of ingeblikt voedsel te vermijden, aangezien hier veel zout in zit, wat uw bloeddruk kan verhogen. Houd het daarom juist bij vers voedsel.

Neem de trap. Wanneer het kan, ga dan een stukje wandelen of neem de trap in plaats van de lift. Beweging is een bewezen stressverminderaar en slechts 10 minuten per dag kan uw humeur verbeteren.

Maak tijd voor uzelf. Op belangrijke dagen voelt u zich misschien onder druk om altijd beschikbaar te zijn. Door tijd voor uzelf te nemen, bijvoorbeeld door een rustige wandeling te maken of een paar minuten meditatie, zorgt u ervoor dat u energiek en gefocust blijft.

Blijf in het moment. Het is goed om te plannen, maar het kan overweldigend zijn om altijd te focussen op morgen, volgende week en de komende jaren. Dit heeft vaak weinig te maken met wat u vandaag doet. Denk eraan om in het moment te blijven en te genieten van wat u nu doet.