Get Active
Get Active

Help een koortslip voorkomen:
Beweging en Stress

Wees actief! Beweging vermindert stress en kan een goede manier zijn om uzelf te beschermen tegen deze koortslipprikkel. Hier zijn een aantal geweldige fysieke activiteiten om uw humeur te verbeteren en uw prikkels te helpen beheersen.

 

Als stress een koortslipprikkel voor u is, probeer dan iedere dag aan beweging te doen. Iedere beweging, van wandelen tot een spinklas, kan stress verminderen. Of u sportief bent of niet maakt geen verschil. Iedereen kan stress verminderen met wat beweging. Zo vermindert u stress door beweging:

Tips om van start te gaan

Klein beginnen. U moet eerst leren lopen, voordat u kunt rennen. Door uzelf een realistisch doel te stellen wanneer u van start gaat, kunt u uw fitnessroutine langzaam aan opbouwen.

Doe activiteiten die u leuk vindt. Met elke soort beweging kunt u uw stress verminderen, dus doe iets waar u naar uitkijkt.

Neem er de tijd voor. Het is wellicht niet iedere dag even lang, maar er is altijd tijd voor een snelle workout, zelfs als dat gewoon een wandeling van 10 minuten na het eten is.

Vind een vriend/vriendin. Door te sporten met een vriend of vriendin bent u gemotiveerder om te bewegen, vooral als u er geen zin in hebt.

Doe verschillende dingen. Om enthousiast te blijven over het sporten probeer dan verschillende activiteiten. Als u bijvoorbeeld altijd gaat hardlopen, kunt u wellicht een yogales proberen, of een wandeling als variatie in uw routine.

Houd het informeel. Als u geen tijd hebt om een half uur te wandelen, ga dan drie keer 10 minuten. Het belangrijkste is dat regelmatig bewegen een deel wordt van uw leven.