Counter Strategies
Counter Strategies

Zelfverzekerdheid bij een koortslip

De top 5 manieren om uw zelfvertrouwen te verhogen wanneer u een koortslip hebt

Een koortslip hoeft uw leven niet in de weg te staan. Er zijn veel manieren om de impact op uw gevoel en zelfvertrouwen te verminderen. Wanneer u een koortslip hebt, kunt u zich door slechts een aantal eenvoudige handelingen weer de oude voelen. Hier zijn onze toptips om uw zelfvertrouwen te verhogen.

Beweging. Wanneer u een koortslip hebt, wilt u zich wellicht binnen verstoppen, maar probeer naar buiten te gaan. Door activiteiten zoals wandelen, fietsen en zwemmen kunnen endorfines worden aangemaakt, waardoor uw humeur en zelfvertrouwen verbeteren.

Zorg goed voor uzelf. Neem deze tijd om goed voor uzelf te zorgen: was uw haar en breng het in model, verzorg uw nagels, of trakteer uzelf op een massage.

Kleed u voor de gelegenheid. Als het lijkt of de hele wereld staart, zorg dan dat ze iets anders hebben om naar te kijken. Draag een hoed met brede rand, haal die jurk die u te weinig draagt uit de kast, of plan de outfit van vandaag nog iets zorgvuldiger

Wees blij met uzelf. Zorg ervoor dat u zich niet uit het oog verliest tijdens een koortslip: schrijf uw vijf sterke punten op, plus vijf dingen over uzelf waar u trots op bent. Door de eenvoudige handeling van het opschrijven, houdt u de dingen in perspectief en verbetert u uw zelfvertrouwen.

Probeer ‘wederzijds complimenteren’. Alhoewel het misschien ongemakkelijk en geforceerd kan lijken, raden psychologen aan een vriend(in) te bellen (of uw moeder) en, gedurende 10 minuten, om en om positieve dingen over elkaar te zeggen. Een koortslip kan een isolerende ervaring zijn, dus maak er de tijd voor om bij te kletsen met mensen waar u om geeft.