Stay Strong
Stay Strong

Blijf Sterk

De beste manier om u te verdedigen tegen verkoudheid en griep is goed voor uzelf te zorgen.  Volg deze tips om te helpen een koortslip te vermijden tijdens het griepseizoen.

Wanneer uw weerstand is verminderd, bent u vatbaarder voor een koortslipuitbraak. Het heet niet voor niets een koortslip en koortsblaren. Dus wanneer u een verkoudheid, koorts of griep aan voelt komen, neem dan de juiste voorzorgsmaatregelen.

Hier zijn een aantal stappen om u te helpen om griep en een koortslip aan te pakken.

Wees u bewust van ziektekiemen. Wanneer een koortslip tijdens het griepvirus optreedt, probeer uw mond, ogen of neur niet aan te raken met uw handen en behoud een goede algemene hygiëne en wanneer u uw gezicht toch moet aanraken, was uw handen dan zeker ervoor en erna. En als u toch bezig bent, denk eraan dat u dingen bij uw mond weghoudt (zoals pennen, uw mobiel, uw bril) en zorg ervoor dat andere voorwerpen, zoals bestek en drinkglazen schoon zijn voor gebruik en direct na gebruik worden gewassen. Dit is goed advies om het griepvirus te vermijden, om te voorkomen dat u het HSV-1 virus verspreidt en voor goede algemene hygiëne.

Stop met roken. Roken vermindert het vermogen van uw neus en longen om verontreinigers uit het lichaam te filteren, waardoor u sneller ziek kunt worden. Overleg om gezond te blijven met uw huisarts om te stoppen.

Voedsel voor weerstand. Een gezond eetpatroon kan uw weerstand helpen versterken tijdens het griepseizoen. Voeg voedsel zoals citrusvruchten en bessen, ongezouten noten, groenten en eieren toe.

Geef uw lichaam de tijd om te herstellen. Slaapgebrek en een hoog stressniveau kunnen uw weerstand tegen verkoudheid en griep verlagen. Om uw weerstand te verhogen, zorg er dan voor dat u genoeg slaap krijgt en u uw stressniveau beheerst.

Informeer naar een vaccintatie tegen griep. Het kan zijn dat een vaccinatie een manier zou kunnen zijn om griep te voorkomen. U kunt met uw huisarts overleggen of dit een juiste aanpak zou kunnen zijn voor u.