Sleep
Sleep

Vermoeidheid en Koortslip: Goed slapen, minder stress

Door vermoeidheid kunt u kwetsbaar zijn voor een koortslip, dus zorg ervoor dat u vermoeidheid tegengaat met voldoende rust. Volg deze tips voor goed slapen en het tegengaan van vermoeidheid en een koortslip.

Net zoals stress kan vermoeidheid uw weerstand verminderen, waardoor u een gemakkelijke prooi bent voor een koortslip. Terwijl er voldoende dingen zijn die een goede nachtrust tegengaan, zoals stress en lawaai of het laat op de dag drinken van koffie, zijn hier een aantal tips om goed te slapen.

Top tips voor een goede nachtrust

1) Creëer de juiste omgeving

Creëer de perfecte sfeer in uw slaapkamer door het op de juiste temperatuur te houden (rond 18 ºC), donker en rustig.

2) Verminder het gebruik van technologie voor het slapen gaan

Het blauwe licht van elektronische apparaten, zoals uw mobiel of laptop, heeft niet alleen invloed op het in slaap vallen, maar eveneens op de kwaliteit van de nachtrust. Verminder om beter te slapen het gebruik van elektronische apparaten twee uur voor het slapen gaan.

3) Houd vast aan een avondroutine

Dim een uur voor het slapen gaan de lichten, zodat uw hersenen weten dat het bedtijd is. Doe iets ontspannends, zoals een boek lezen of naar muziek luisteren, om u te helpen ontspannen aan het einde van uw dag.

4) Eet slaapbevorderend voedsel

Voedsel zoals groente, bonen, magere eiwitten en samengestelde koolhydraten kalmeren het lichaam en maken u gereed voor de slaap. Denk eraan: als u met honger naar bed gaat, of u zich te vol voelt, kunt u ook slecht slapen.

5) Plan goed hoelang en wanneer u een dutje doet

Dutjes overdag van 10 tot 30 minuten voor 15.00 uur zijn ideaal. Als u overdag te lang slaapt of te laat op de dag, kan dit invloed hebben op uw nachtrust.

6) Beweeg overdag

Door dagelijks te bewegen valt u sneller in slaap en slaapt u dieper. Denk eraan: als u te laat op de dag sport, kan dit u 's nachts wakker houden, probeer dus vroeg op de dag actief te zijn.