Winter
Winter
Winter

Blijf warm in de winter

Koud weer, droge lucht en winterwind kunnen de lippen uitdrogen, waardoor ze vatbaar worden voor een koortslip. Hier zijn een aantal handige tips om voor uw lippen te zorgen en een koortslip in de winter te voorkomen.

Wanneer het koud is, bent u ook vatbaarder voor het koortslipvirus, maar door u vertrouwd te maken met de winterse omstandigheden die als een prikkel kunnen werken voor een koortslip, kunt u een aanval voorkomen. Denk er ten eerste aan dat een terugkerende koortslip ook kan worden veroorzaakt door koorts, stress, vermoeidheid en welk voorval dan ook dat uw immuunsysteem beïnvloedt.

Blijf gezond. Iedereen is vatbaarder voor een verkoudheid en griep tijdens de winter. Aangezien koorts als potentiële prikkel kan werken voor een koortslip, neem dan extra voorzorgsmaatregelen tegen ziek worden.

  • Bescherm uw lichaam door u warm genoeg te kleden voor het weer. Dit betekent wellicht een muts, een sjaal, handschoenen dragen of wat u ook nodig mocht hebben om uw lichaam warm te houden en uw weerstand te versterken.
  • Drink veel water, zodat u gehydrateerd blijft en zodat u uw lichaam doorspoelt. Buiten dat dit geweldige bescherming geeft tegen bacteriën, lippen tegen de droge lucht, die wordt veroorzaakt door verwarming in de winter.

Wind en zon. De winterwind kan wreed zijn voor de lippen. Maar als u last hebt van een koortslip, is de wind zeker niet uw vriend. Zorg ervoor dat u altijd lippenproducten draagt die beschermen tegen gebarsten lippen en de zon. Zelfs tijdens de winter kunnen de ultraviolette stralen beschadigen.

Doe een dutje. Het goede nieuws is dat de winter op natuurlijke wijze een geweldige tijd is om slaap in te halen en binnen te ontspannen. Beide zijn geweldige manieren om vermoeidheid en stress te voorkomen, die een koortslip in de winter kunnen veroorzaken en zijn ook goed om uw immuunsysteem te verhogen. Door goed uit te rusten, zal uw hele lichaam, inclusief uw lippen, u bedanken.