Visiting The Dentist
Visiting The Dentist

Kunt u naar de tandarts met een koortslip?

Het leven gaat door wanneer u een koortslip hebt, maar kunt u naar de tandarts met een koortslip? Hier zijn een paar tips over hoe u met uw tandarts overlegt dat u een koortslip hebt.

Als u last hebt van een koortslip, weet u hoe stressvol en frustrerend dit kan zijn. Sommige mensen vinden een bezoek aan de tandarts stressvol. Dit kan als prikkel werken voor een koortslip. Aan de andere kant kan naar de tandarts gaan met een koortslip ook een bron van zorgen zijn. Zorg er in elk geval voor dat uw tandarts aan uw kant staat en minimaliseer samen de kans op een aanval of het verspreiden van het virus.

Overleg met uw tandarts. Leg uw tandarts uit waar u zich zorgen over maakt. Tandheelkundige instrumenten kunnen de koortslip irriteren, dus zorg ervoor dat uw tandarts weet dat u een koortslip hebt. Dan kunnen ze de juiste voorzorgsmaatregelen nemen.

Bel van tevoren op. Als u al een koortslip hebt, bel dan uw tandarts van te voren op. Sommige tandartsen behandelen patiënten met een actieve koortslip liever niet, aangezien het pijnlijk kan zijn en bloeding en irritatie kan veroorzaken. Het is over het algemeen beter om uw afspraak te verzetten tot de koortslip is genezen en niet langer besmettelijk is.

Gebruik een koud kompres. Als u besluit naar de tandarts te gaan tijdens een aanval, of indien uw koortslip pijnlijk wordt, gebruik dan een koud kompres om de irritatie en roodheid te verzachten. Neem een koel, vochtig doekje om voorzichtig de irritatie en roodheid te verzachten.