Finances
Finances

Omgaan met financiële stress

Geld is een van de belangrijkste oorzaken van stress vandaag de dag, en het is alom bekend dat stress een koortslip kan veroorzaken. Hier volgt waarom het belangrijk is om uw financiën op een rijtje te hebben en met financiële stress om te gaan.

Creëer een budget. Voer uw inkomen en uitgaven in op een werkblad zodat al uw financiën op een plek staan. U kunt er zelf één creëren of eentje online vinden. Als uw uitgaven hoger zijn dan uw inkomsten, vind dan manieren om minder uit te geven.

Volg de 50/30/20-regel. Dit betekent dat u 50% van uw maandinkomen uitgeeft aan vaste lasten (huur, boodschappen, gas, licht enz.), 30% aan lifestyle-uitgaven (eten, entertainment, reizen, winkelen) en (in een perfecte wereld) 20% aan sparen of uw schulden verminderen. Gemiddeld wordt er echter in het Verenigd Koninkrijk tussen de 4-5% gespaard, dus zelfs als u maar 10% spaart, zit u ver boven het gemiddelde.

Bekijk uw budget iedere maand. Probeer u eraan te houden. Soms kunt u zich zorgen maken over toekomstige kosten voor speciale gelegenheden, zoals bruiloften, vakanties en jubilea. Door iedere maand uw budget te bekijken, kunt u beter plannen voor dit soort grotere uitgaven en ervaart u meer controle terwijl u dichterbij uw persoonlijke spaardoelen komt.