Exercise Your Mind
Exercise Your Mind

Hoe helpt u mentale stress te verminderen

Mentale activiteiten zijn geweldig voor het voorkomen van koortslipprikkels. Hier zijn een aantal tips om u mentaal actief te houden

Stress kan een prikkel zijn voor een koortslip, maar er zijn veel manieren om mentale stress te verminderen, waaronder bepaalde mentale activiteiten. Onze hersenen behoeven constante stimulatie om gezond en productief te blijven. Terwijl routines geruststellend kunnen zijn, kunnen ze na een tijdje ook saai worden en we worden vaak gevangen in de vele stressvolle routines van het dagelijkse leven. Geef uw humeur een zetje en verminder uw stressniveau door kleine veranderingen aan te brengen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe route naar het werk, of iets meer ingrijpends, zoals een nieuw kapsel.

Hier zijn vier eenvoudige manieren om mentale stress te verminderen en uw geest te stimuleren.

Maak tijd voor dingen waar u van geniet. Of dat nu wandelen is, het spelen van een muziekinstrument of knutselen. Maak iedere dag tijd vrij om iets voor uzelf te doen.

Niet uitstellen wat u vandaag nog kunt doen Wanneer u gestresst bent, is het afmaken van de onplezierige taak vaak het laatste wat u wil doen. Maar het schrijven van die e-mail, het uitzoeken van uw kast of het betalen van die rekening kan uw humeur juist verbeteren.

Leer iets nieuws. Ga naar een lezing, lees een boek of volg een e-learning. Dit helpt u betrokken te blijven en te voorkomen dat u op de automatische piloot gaat leven.

Stel uzelf kleine doelen. Als de deur uitgaan het laatste is wat u wilt doen, maak dan hiervan de kleine uitdaging van de dag. Ga naar de sportschool, ontmoet een goede vriend of vriendin of ga naar de film. Kleine overwinningen zoals deze kunnen veel doen om stress tegen te gaan.